Palsternackssoppa med curry | |
(289 kcal = 3 matbitar, 2 portioner) 2 medelstora potatisar 2 palsternackor (250 g) 1 finhackad stor gul lök 1 tsk olivolja 1/2-1 msk curry 1 stor vitlöksklyfta ca 3/4 liter vatten 1 buljongtärning lite hackad purjolök | |
Skär skalad potatis och skalad palsternacka i små kuber. Fräs detta
och finhackad lök i olivolja i en gryta. Lägg också i curry och fint
hackad vitlök. Stek allt på svag värme ca 10 minuter och slå
på det mesta av vattnet. Lägg i buljongtärningen. Koka tills grönsakerna
är helt mjuka. Kör till mos i mixer eller matberedare. Späd med resten
av vattnet eller så mycket vatten att soppan får bra konsistens. Detta recept är hämtat ur boken "Effektiv viktminskning" av Gunborg Palme. |