Start Om mig Kontakt
Gruppterapi Terapi Parterapi
Gunborg Palme
Gunborg Palme
Gunborg Palme -
Leg. Psykolog,
Leg. Psykoterapeut

Om mig

Jag har lång erfarenhet som psykoterapeut och har hjälpt många människor att må bättre. Jag har kompetens inom gestaltterapi och psykodynamisk insiktsterapi, och kan därför välja de bästa metoderna för patients behov. Jag erbjuder individuell terapi, parterapi men inte längre gruppterapi.
Jag har utbildning som lärare i psykoterapi, psykolog, psykoterapeut och gruppterapeut och kompetens att handleda psykologer/psykoterapeuter under utbildning.
Jag behandlar bl. a. ångest, ätstörningar, övervikt, relationsproblem, kriser, konflikter och fobier. Jag har som parterapeut (familjerådgivare) hjälpt många par att bli lyckliga tillsammans igen.
Jag har speciell kompetens för handledning av existerande och blivande psykologer och psykoterapeuter om behandling av övervikt och ätstörningar.
Enskild terapi
Enskild terapi

Psykoterapeut, föreläsare och författare

Utöver arbetet som psykoterapeut har jag också arbetat som lärare, som föreläsare och som handledare av psykolog-praktikanter. Jag är nu klar med att skriva en doktorsavhandling om psykoterapi av ätstörningar.
De här böckerna har jag skrivit eller medverkat i:
front coverÖvervikt kan botas 1981 av Gunborg Palme.
front coverEffektiv viktminskning 1994 av Gunborg Palme.
front coverFri från bulimi 2001 av Irene Sjögren och med kommentarer Gunborg Palme.
front cover  Hitta rätt i bantningsdjungeln 2004 av Cattis Grant och Gunborg Palme.
Jag har också varit med i två EU-projekt som utvecklat webbsajten http://web4health.info/ som innehåller tusen informationssidor om olika psykologiska problem och behandlingar på svenska, engelska och tyska. Jag har skrivit ungefär en femtedel av denna webbsajt. Om du till Google skriver
site:web4health.info "Författare: Gunborg Palme"
så hittar du ett stort antal sidor i Web4health, som jag skrivit. Om du vill veta vad jag skrivit om något speciellt ämne, lägg till ett eller två ord i söksträngen till Google, t.ex.:
site:web4health.info "Författare: Gunborg Palme" om terapi
för att läsa vad jag skrivit i Web4health om terapi.
To find articles, which I have written in English, give the following command to Google:
site:web4health.info "Written by: Gunborg Palme"