Gunborg Palme

Om mig

Jag har lång erfarenhet som framgångsrik psykoterapeut och har hjälpt många människor att må bättre. Jag har kompetens inom kbt - kognitiv beteendeterapi, gestaltterapi och psykodynamisk insiktsterapi, och kan därför välja de bästa metoderna för varje patients behov. Jag erbjuder individuell terapi, parterapi och gruppterapi.

Jag har utbildning som lärare, psykolog, psykoterapeut, gruppterapeut och som terapeut av patienter med alkoholberoende.

I mitt nuvarande arbete behandlar jag bl. a. ångest, ätstörningar, övervikt, relationsproblem, kriser, konflikter och fobier. Jag har som parterapeut (familjerådgivare) hjälpt många par att bli lyckliga tillsammans igen.

Jag har lärt mig tre olika skolor inom psykoterapi. Först den psykodynamiska, som var nästan allenarådande nör jag började lära mig psykoterapi på 1970-talet. Därefter har jag lärt mig gestaltterapi. Den skiljer sig från den psykodynamiska, i att man är mera inreiktad på hur patienten känner sig nu, inte lika mycket på hur känslorna beror på upplevelser som barn. Därefter har jag lärt den numera mest populära metoden, kognitiv beteendeterapi, som starkt inriktar sig på att förstå logiken, eller bristen på logik, i hur patienten tänker. Min erfarenhet är att man kan använda sig av moment från alla tre skolorna, beroende på vad som passar bäst för varje patient.

Psykoterapeut, föreläsare och författare

Utöver arbetet som psykoterapeut har jag också arbetat som lärare, som föreläsare och som handledare av psykolog-praktikanter. Jag är nu klar med att skriva en doktorsavhandling om psykoterapi av ätstörningar.

De här böckerna har jag skrivit eller medverkat i:

Övervikt kan botas 1981 av Gunborg Palme.
Effektiv viktminskning 1994 av Gunborg Palme 1994.
Hitta rätt i bantingsdjunkgeln 2004 av Cattis Grant och Gunborg Palme.
Fri från bulimi 2001 av Irene Sjögren och Gunborg Palme.

Jag har också varit med i ett EU-projekt som utvecklat webbsajten http://web4health.info/ som innehåller tusen informationssidor om olika psykologiska problem och behandlingar. Jag har skrivit ungefär en femtedel av denna webbsajt. Om du till Google skriver 'site:web4health.info "Författare: Gunborg Palme"' så hittar du ett stort antal sidor i Web4health, som jag skrivit. Klicka här för att ge denna fråga till Google. To find articles, which I have written in English, Click here.

Gunborg Palme Gunborg Palme